İçeriğe geç Altbilgiye geç

SPORTİF REHABİLİTASYON:

Sportif rehabilitasyon, hayatını bedensel aktiviteler ile kazanan sporcuların, tiyatrocuların, dansçıların vb. meslek gruplarıyla gündeme gelen bireylerin yaralanma, sakatlanma gibi rahatsızlıklarıyla ilgilenen rehabilitasyon işlemlerini içeren bir rehabilitasyon programıdır. Bu rehabilitasyon, belirtilen meslek gruplarındaki bireylerin yaşamlarına kaldıkları yerden daha sağlıklı bir şekilde devam etmeleri için önemlidir.Asıl amaç bireyleri sakatlanmadan önceki sağlıklarından daha da iyi konuma getirip, fiziki fonksiyonlarının daha aktif çalışmasını sağlamaktır.

Sportif Rehabilitasyon, bir spor yaralanmasını yönetmek için güvenli bir yaklaşımdır ve sporcuların sporlarına veya aktivite seviyelerine dönmelerine yardımcı olmada yüksek bir başarı oranına sahip olduğu kanıtlanmıştır.  Sportif rehabilitasyonda alanında uzman kişiler tarafından belirli teknikler uygulanır. Bu teknikler bireyin rahatsızlık durumuna göre belirlenir. Terapistimiz, Spor yaralanmalarının performansınızı ve katılımınızı nasıl etkileyebileceğini anlayıp buna göre tedavi programınızı oluşturuyor. Bu sayede hazırlanan rehabilitasyon programıyla birey eski fiziki gücüne kavuşur. Hayatına kaldığı yerden daha sağlıklı bir şekilde devam eder. Bireyin kas kuvveti, fiziki gücü, sağlık durumu, yaşanan sakatlanma ya da yaralanmanın durumuna göre iyileşme süreci değişkenlik gösterir.

Sporcuların ortopedik problemleri aynı olsa da yaralanma mekanizması ve kişinin fiziksel uygunluk seviyesi farklı olacağından, her türlü yaralanma kişinin yaşına ve yapılan spor dalına özgü farklı değerlendirme, tedavi ve rehabilitasyon aşamalarını gerektirir.

Spor Yaralanmalarını Değerlendirme Sürecimiz :

Terapistimiz, sporcunun semptomlarının ayrıntılı bir geçmişini, yaralanmanın nasıl meydana geldiğini ve bunun işlevselliği nasıl etkilediğini sorgular.

Hareket açıklığını, gücü ve stabiliteyi değerlendirerek yaralanmanın kapsamlı bir fizik muayenesini yapar. Elde ettiği verilere göre, danışanın ihtiyaç ve önceliklerine göre tedavi programını başlatır.

Spor Yaralanmalarını Nasıl Tedavi Ediyoruz? :

Aşama 1: Korumayı en üst düzeye çıkarıp, hasarlı dokuyu iyileştiriyoruz.

– Fizyoterapistimiz, ağrıyı ve şişliği azaltmak, iyileşmeyi desteklemek ve hareket açıklığını ve kas aktivasyonunu eski haline getirmek için manuel tedavi teknikleri kullanır .

-Antrenman yüklerinin değiştirilmesi ve risk faktörlerinin (eğitim hataları veya yanlış biyomekanik adaptasyonları) belirlenmesi ve yönetilmesini sağlıyoruz.

Aşama 2: Kademeli doku yüklemesi

– Olumlu bir adaptasyon sağlamak ve doku direncini ve gücünü artırmak için hasarlı dokuya terapötik yük uygularız . Amaç, daha önce yaralanmış dokunun, daha az yeniden yaralanma şansı ile spor talepleriyle ilgili fonksiyonel yüklerle başa çıkmasıdır.

– Herhangi bir güç eksikliğinin ve fonksiyonel eksikliğin (denge, güç, çeviklik , reaksiyon zamanı ve fonksiyona özel hareketler) yönetimi, belirli bir egzersiz programı aracılığıyla ele alınır.

Aşama 3: Aktiviteye dönüş

– Teknik hakkında geri bildirim, daha fazla yaralanma olasılığını azaltmak için önleyici stratejiler ve spora özel testler dahil olmak üzere atletik aktiviteye denetimli, aşamalı bir yeniden giriş hedefleriz.

* Bize ulaşın, kapsamlı değerlendirme ve tedavi programımıza katılın.

Adres

Çağlayan Mahallesi 2047.Sokak No:4/a
07230 Muratpaşa/Antalya

Mail Bülteni

PiSoft © Galen Fizyo Center. Tüm Hakları Saklıdır.